Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Potpisan ugovor za revitalizaciju HE Rama E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 08 Travanj 2011 12:15

JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar i glavni izvođač radova Končar – KET potpisali su Ugovor za revitalizaciju HE Rama u vrijednosti od 17.431.969 eura. Ugovor je potpisan prilikom otvaranja 14. po redu međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru.

Ugovoreni poslovi obuhvaćaju revitalizaciju turbina, generatora i ugradnju monitoringa za agregate, a konzorcij, osim Končar - KET-a, čine kompanija Litostroj Power iz Ljubljane, Končar Power transformators, Geotehnika i Energocontrol iz Zagreba, Siemens iz Sarajeva, Lahmeyer international GmbH iz Njemačke, te Stucky iz Švicarske.

Revitalizacijom se planira produljiti radni vijek HE Rame za slijedećih 25 do 30 godina, povećati stupanj njezinog iskorištenja, te se, primjenom najnovije tehnologije, žele smanjiti gubitci. Uz to, sadašnja snaga pojedinog agregata povećati će se sa 90 MVA na 100 MVA.

Financiranje projekta osigurano je kreditnim sredstvima od Njemačke KfW banke, Europske investicijske banke, Svjetske banke, grant sredstvima KfW i Svjetske banke, te vlastitim sredstvima kompanije.

Tags:     hidroelektrana      Končar      Elektroprivreda
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?