Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Bloomberg objavio pad globalnih investicija u solar E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 13 Siječanj 2017 14:27

Bloomberg New Energy Finance (BNEF) je objavio svoje godišnje podatke o financiranju obnovljivih izvora energije koji su pokazali pad investicija u solar od čak 32% u 2016. u odnosu na 2015. godinu.

Ukupni pad investicija u obnovljive izvore energije iznosi 18% na godišnjoj razini. Ovaj podatak uključuje i 40% pad investicija u solarne fotonaponske elektrane snage manje od 1 MW, u koje je uloženo ukupno 40 milijardi dolara. Ipak, BNEF je ustvrdio da je veći dio pada rezultat manje cijene sustava, a ne manjeg interesa u distributivni solar.

Unatoč ovom padu investicija, treba uzeti u obzir da je na godišnjoj razini tokom prošle godine instalirano 70 GW solarnih fotonaponskih projekata što je rast od 20% u odnosu na 2015. godinu, čime se ukazuje na pad cijene fotonaponskih sustava.

Globalno je solar u svim regijama svijeta rastao velikom brzinom tokom prve polovine prošle godine, ali je primjećeno veće usporavanje tržišta Japana i Kine  u drugoj polovini godine. Glavni razlog za to su problemi sa spajanjem projekata na elektroenergetsku mrežu.

Izvor: www.pv-magazine.com

Tags:     bloomberg      globalna investicija      solar      fotonapon
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?