Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

Svjetska banka predstavila Svjetski solarni atlas E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 23 Siječanj 2017 00:34

Svjetska banka je, u suradnji sa International Solar Alliance, predstavila Svjetski solarni atlas – web stranicu koja sadrži podatke o količini Sunčevog dozračenja i GIS podatke za bilo koju lokaciju na Zemlji.

Global Solar Atlas

Podaci za samu platformu preuzeti su od kompanije Solaris, koja za pojedina područja prikuplja satelitske podatke unazad 22 godine, te ih dodatno uspoređuje sa mjerenjima na tlu gdje je to moguće. Očekuje se da će platforma privući investitore, zakonodavce i sve one koji sudjeluju u razvoju projekata iskorištavanja Sunčeve energije kako bi prikupili željene podatke u visokoj rezoluciji i na udaljenosti pojedinih podataka na 1 km.

Svjetska banka će dijeliti platformu putem Međunarodne agencije za obnovljive izvore energije (IRENA), odnosno njezinog Svjetskog atlasa za obnovljive izvore energije. Za lokacije koje nisu potpune u podacima, najčešće zemlje u razvoju, Svjetska banka će u slijedeće četiri godine u oko dvadeset zemalja postaviti novu opremu za mjerenje na tlu.

 

Izvor: https://www.pv-magazine.com

Tags:     IRENA      Svjetski solarni atlas      Global Atlas
 
Komentari (1)
KAKO NAMJERAVATI KREDIT
1Srijeda, 19 Lipanj 2019 14:35
Maria Guadalupe
Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)
za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?