Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Ova godina će u Sjedinjenim Američkim Državama biti godina solara E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 10 Srpanj 2014 23:32

Deveti svibanj je bio veliki dan za solarnu industriju u Sjedinjenim Američkim Državama. Na taj dan je Obama napravio veliku uslugu industriji solara u SAD-u hvaleći je kao izvor energije budućnosti, obećavši 2 milijarde dolara federalnog financiranja u kombinaciji sa izvršnim nalozima i stotinama opredijeljenja privatnog i javnog sektora za razvoj ovog industrijskog sektora koji ima najbrži rast od svih izvora energije.

Obamin plan u pet točaka će biti pojačan sa izvršnim akcijama koje će potaknuti investicije u solarnu energiju za vladine i javne zgrade, poboljšati efikasnost, potaknuti inovativna financiranja i otvoriti poslove razvojem kvalificirane radne snage.

Nakon Obamine objave se tom pozivu odazvalo više od 300 organizacija iz privatnog i javnog sektora koje će povećati svoje korištenje električne energije iz solara te su time omogućile da ova godina u SAD-u bude godina za akciju u sektoru solara. Organizacije koje su prihvatile poziv uključuju ruralne zadruge, developere, državne i lokalne vlasti te mnoge trgovce u komercijalnom sektoru. Zajedno sa nekim administrativnim inicijativama oni će potaknuti izgradnju barem 850 MW solarne energije. Osim toga će se investirati i u energetsku efikasnost kojom će se smanjiti računi za energetske usluge, te smanjiti emisije stakleničkih plinova.

Mnogi smatraju da će ovih početnih 850 MW investicija u solar biti samo vrh razvoja u SAD-u i da će potaknuti instalaciju više desetaka GW solara. Smatra se da će prihvaćanje inicijative od strane velikih korporacija kao što su Walmart, The HOme Depot, Apple i Google biti ključno za demonstraciju solarnih investicija kao alternativnog povoljnog izvora električne energije.

Ipak, Obamina objava je bila samo prvi potrebni korak s kojim se stvorio početni moment. Potrebno je uložiti još puno truda uz potporu administracije kako bi se postigla visoka efikasnost u instalaciji sustava. U svakom slučaju radi se o odličnom početku te prilici za industriju da se fokusira na rast i da se otvore nova tržišta po cijeloj državi.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     Sjedinjenim Američkim Državama      obama      solarna energija      godina solara
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?