Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

EU Vijeće odgodilo odluku o 2030. OIE ciljevima E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 24 Ožujak 2014 21:50

Europsko Vijeće je odgodilo odluku o 2030 paketu za energetske i klimatske ciljeve koji je predložila Komisija u Brusselsu.

Članovi vijeća su prošli tjedan odlučili dodatno raspraviti odluke o ključnim predmetima ciljeva, kao što su neobvezujući ciljevi za obnovljive izvore energije na sastanku u lipnju, a konačna odluka o okviru će biti donesena do listopada ove godine.

Predstavnici Europske Unije su pozvali Brussels da ubrzano analiziraju utjecaje mogućih politika na države članice, te da osiguraju ukupnu pravednu raspodjelu 2030 ciljeva. Ova objava je izazvala negativne reakcije nekih promatrača, kao što je Institucionalna grupa za investiranje u klimatske promjene koja predstavlja 88 najvećih investitora u Europi, a koja tvrdi da ova odluka potkopava dugoročne ciljeve Europske Unije.

Za Europsku Uniju su potrebni obvezujući ciljevi, a ne prijedlozi ako želi ostati predvodnik na svjetskom tržištu i ako želi ostvariti daljnji rast na tržištu obnovljivih izvora energije.

 

Izvor: http://renews.biz

Tags:     europsko vijeće      energetski i klimatski ciljvi      brussels      komisija      obnovljivi izvori energije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?