Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

E-mail
Autor Leo Jerki?   
Ponedjeljak, 04 Studeni 2013 22:32

EU povjerenik za energiju Günter Oettinger je prošli tjedan promijenio ?injenice, odnosno uklonio ih je kada je studija koju je napravio njegov ured pokazala da fosilna goriva i nuklearna energija dobivaju više novaca za poticaje od obnovljivih izvora energije, objavio je Süddeutsche Zeitung.

Pravi rezultati studije su procurili prema njema?kim novinama Süddeutsche Zeitung od strane nekoga iz ureda povjerenika. Studija je pokazala da su obnovljivi izvori energije dobili 30 milijardi dolara poticaja 2011., nuklearna energija 35 milijardi dolara, dok su fosilna goriva dobila 26 milijardi dolara direktnih sredstava. Indirektna podrška za ugljen i plin je iznosila još 40 milijardi dolara što se ponajviše odnosi na utjecaje na zdravlje stanovništva i utjecaje na društvo u cjelini.

Oettingerov ured je objavio da te brojke nisu završne i da zato nisu bile uklju?ene u završni izvještaj. Süddeutsche Zeitung tvrdi suprotno, te da su te brojke jednostavno prekrižene u njihovoj verziji. Ovo je prili?no neugodna situacija za povjerenika pošto ve? dugo tvrdi da su poticaji za obnovljive izvore energije preveliki. Sama svrha studije je bila pokazati kako bi se poticaji za obnovljive izvore energije mogli bolje iskoristiti.

 

Izvor: www.europeanenergyreview.eu

Tags:     obnovljivi izvori energije      fosilna goriva      nuklearna energija      poticaji
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska rijeÄŤ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za po?etnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?