Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Do 2016. godine tržište solarnom energijom u Indiji dosegnuti će 9 GW E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 15 Studeni 2011 14:49

Prema izvješću „The India Solar Market: Strategy, Players and Opportunities“, izdanom od strane GTM Research i BRIDGE TO INDIA, tržište solarnom energijom u Indiji bi u razdoblju između 2011. i 2016. godine trebalo imati oko 9 GW instaliranih kapaciteta.

Očekuje se da će indijsko tržište solarnom energijom ostvariti rast zbog poticaja od strane rastuće inicijative National Solar Mission (NSM), državnih poticaja, te vanjskih ulagača u solarnu energiju.

Krajem 2010. godine Indija je imala 54 MW instaliranih kapaciteta u elektroenergetskoj mreži. Međutim, potpora koju su pokazale NSM i državna politika mogla bi utjecati na povećanje instaliranih kapaciteta na čak 365 MW do kraja 2011. godine, odnosno na 1,1 GW do kraja 2012. godine.

U slijedećih deset godina očekuje se značajan rast solarne energije u Indiji, izjavio je Tobias Engelmeier, rukovodeći direktor u BRIDGE TO INDIA, i glavni autor izvješća. Na porast će najviše utjecati sve veća potražnja za električnom energijom, rast fosilnih goriva, spomenute inicijative, te povećanje kvota za obnovljive izvore energije, nadodao je Engelmeier.

Unatoč povoljnoj politici i mogućnosti za velike projekte, developere očekuje nekoliko izazova, od kojih je najveći onaj vezan za financiranje, smatra Shayle Kann, rukovodeći direktor solarne energije u GTM Research. Kako bi se olakšao problem i ostvario što veći potencijal na tržištu, očekuje se razvoj strateških partnerstva i zajedničkih suradnji. Indija očekuje da će imati koristi od stranih developera, koji će za uzvrat imati koristi od lokalnih partnera koji će im biti od velikog značaja za složeno energetsko tržište, smatra Kann.

Kompanije koje su do sada ušle na indijsko tržište, kao što su: SunEdison, juwi solar, AES Solar, Conergy, Gehrlicher Solar, i Enfinity, primjenile su upravo ovu strategiju povezavši se sa lokalnim developerima i drugim kompanijama kako bi ostvarile što bolje rezultate na tržištu i samom razvoju u zemlji.

Strani proizvođači također su ostvarili početne korake kroz isporuke svojih proizvoda; neki od njih su: First Solar, Solar Frontier, Abound Solar, Trina Solar, te Suntech.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com

Tags:     Indija      Sunčeva energija      tržište      GTM Research
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?