Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

M+W Group i Siemens surađuju na projektu spremanja energije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 24 Ožujak 2014 21:47

Započet je razvoj tehnološkog rješenja za upravljanje procesima koji se događaju pri proizvodnji baterija u suradnji grupacije M+W i Siemensa.

Mobilni i stacionarni uređaji sa velikom mogučnošću spremanja energije predstavljaju ključan element za elektromobilnost i potpuni prelazak na  obnovljive izvore energije na održiv način. Sa tom svrhom su se u zajedničkom projektu udružili Siemensov odjel za industrijsku automatizaciju i M+W Group. Cilj je razviti kompletno tehnološko rješenje za automatsko upravljanje i proizvodnju velikih baterija. To uključuje automatizaciju, nadgledanje i kontrolu tehnoloških procesa koji se mogu pratiti na SCADA (Supervisory Control and Data Acquisiton) sustavu i MES-u (Manufacturing Execution System).

Siemens će u tu svrhu iskoristiti vlastite komponente automatike za kontrolu proizvodnje, i to softverske pakete Simatic i WinCC. M+W Groupa će pak pružiti tehnološku stručnost i to ponajviše za optimiranje kompleksnih procesa proizvodnje uključujući vertikalnu integraciju. Siemens će se naravno fokusirati na pronalazak rješenja za automatizaciju i SCADA tehnologiju dok će M+W Groupa pridonijeti sustavu specifičnom integracijom koja se bazira na MES sustavu Simatic IT.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     siemens      m+w group      spremanje energije      baterije      proizvodnja
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?