Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

EU uložila 1,6 milijuna funti u DeltaStream E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 03 Svibanj 2013 16:57

Tidal Energy Ltd dobio je od Europske Unije 1,6 milijuna funti financiranja kao pomoć u razvoju tehnologije za iskorištavanje energije plime i oseke pod nazivom DeltaStream koja će biti smještena u Ramsey Sound u Pembrokeshireu.

DeltaStreamPodršku od strane Europskog fonda za regionalni razvoj najavio je premijer Carwyn Jones na konferenciji RenewableUK Cymru, koja se održava u Cardiffu. Prije postavljanja u Ramsey Sound, koje se očekuje u 2014. godini kada će energijom opskrbljivati kućanstva u susjednom mjestu St Davids, DeltaSteam će biti podvrgnuta ispitivanjima u luci Milford Haven.

U kompaniji TEL ističu kako kompanija ima sve potrebne dozvole za rad, te je dovršila sve pripreme za spajanje na elektroenergetsku mrežu, a odobreno financiranje omogućiti će nastavak razvoja poslovanja u Walesu i pomoći će doprinijeti stvaranju održivog gospodarstva s niskim emisijama.

DeltaStream će biti smješten na morsko dno pridržavan od strane vlastite težine. Sastoji se od tri nezavisna agregata, pojedinačne snage 400 kW, postavljenih na okvir u obliku trokuta. Prototip koji će biti postavljen u Ramsey Sound imati će samo jedan agregat kako bi se smanjili rizici rada i održavanja. Očekuje se da će, krajem 2014. godine ili početkom 2015. godine, uređaj biti razvijen do veličine 1,2 MW.

 

Izvor: http://renews.biz/

Tags:     DeltaStream      Tidal Energy Ltd      energija plime i oseke
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?