Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

FERC izdao dozvolu za projekt na plimu i oseku u Aljaski snage 240 MW E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 18 Veljača 2014 22:26

Federalna energetska regulatorna komisija (FERC) Sjedinjenih Američkih Država je produžila preliminarnu dozvolu tvrtci Turnaigan Arm Tidal Energy Corp za projekt plime i oseke u Aljasci.

U veljači prošle godine je Turnaigan predao zahtjev kojim predlaže da nastavi raditi studiju isplativosti za projekt Turnaigan Arm Tidal Electric Generation. Projekt bi se nalazio u općini Anchorage u Aljasci kod poluotoka Kenai, a sastojao bi se od ograde duljine 8 milja između otoka Fire u općini Anchorage i Point Possesiona u poluotoku Kenai. Projekt bi imao 24 horizontalnih cijevastih turbina pojedinačne snage 10MW za ukupnu snagu od 240 MW, te spremišni tank dužine 2 milje i širine 1 milje.

Projekt bi imao i dvije transformatorske stanice, svaku sa jedne strane, te podmorski kabel dužine 18 milja napona 230 kV, a i 230 kV dalekovod dužine 28 milja koji bi spajao projekt sa postojećom trafostanicom HEA Nikiski. Godišnja proizvodnja projekta bi trebala biti 1.270.000 MWh. Ovim putem se produžuje preliminarna dozvola za najviše dvije godine (prvi puta je izdana na rok važenja od tri godine).

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     ferc      aljaska      sad      plima i oseka      postrojenje
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?