Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

ABB-ov središnji pretvarač dostupan i do snage od 1000 kW E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 10 Travanj 2013 11:36

Od sada je na tržištu dostupan i ABB-ov središnji pretvarač snage do 1000 kW, kod kojeg su poboljšane performanse radne temperature i učinkovitosti.

ABB pretvaračiABB-ov novi pretvarač ima maksimalnu učinkovitost od 98.8%, uz poboljšanu učinkovitost kod parcijalnih opterećenja kako bi se ostvarila ocijena Euro učinkovitosti od 98.6%. Sve ovo, uz malu potrošnju energije, od samo 700 W pri nominalnoj snazi rezultira pretvaračem sa izrazito visokom ukupnom učinkovitošću, ističu u ABB. U usporedbi s prethodnim modelima, ovaj model također ima 45% veću gustoću snage.

Središnji pretvarači od 875 i 1000kW imaju širi raspon radne temperature, do 50ºC pri nominalnoj snazi, te do 55ºC pri smanjenoj snazi. Pri nižim temperaturama pretvarač omogućava 20% veća opterećenja i maksimalnu snagu od 1050 kW, te 1200 kW pri temperaturi od 25ºC.

Modularna ulazna sekcija istosmjernog napona omogućava fleksibilan pristup sustavu, što je posebice korisno kod različitih DC kabela i velikog broja razvodnih kutija, ističu u ABB. Standardni pretvarač od 1000 kW sadrži 8 ulaza, što je moguće proširiti do 16 ulaza, a kod ulazne sekcije istosmjernog napona moguće je ugraditi uređaj za mjerenje struje po ulazu. Nove serije ABB-ovih pretvarača dizajnirane su za velike fotonaponske elektrane, ali i za fotonaponske sustave postavljene na komercijalnim i industrijskim građevinama.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     pretvarač      inverter      ABB
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?