Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Povećava se potražnja za fotonaponom u Aziji, a lokalni problemi utječu na strategiju isporučitelja E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 19 Veljača 2013 18:30

Potražnja za solarnim fotonaponskim sustavima u regiji Azija-Pacifik bi trebala porasti 50% ove godine, na 13,5 GW pri čemu će dominantni biti Kina, Japan, Indija i Australija koji bi trebali držati više od 90% tržišta, objavio je NPD Solarbuzz u svojem izvještaju.

Svaka od tih država pak razvija svoje kriterije i način poticanja tržišta, birajući tehnologije i isporučitelje fotonapona na osnovu faktora koji uključuju domaću proizvodnju, politiku, carine na uvoz i želje kupaca.

Australija naprimjer kani eliminirati svoje poticaje u regijama Victoria i Queensland. Japanska potražnja će pak vrhunac imati prije smanjenje tarife u travnju. Kina koja je već povećala svoja očekivanja za potražnjom za solar bi trebala većinu svoje potrošnje od 7 GW ostvariti u drugom dijelu godine – ali bi promjena visine feed-in-tarife trebala natjerati developere da završe projekte ranije ove godine kako bi se izbjegla gužva na kraju godine. Indija bi trebala imati porast u potražnji od 3,7 do čak 9 GW sa naglaskom na krovne instalacije i one koje nisu spojene na mrežu, dok usporedno radi na verziji II svoje solarne misije.

Kina i Indija su i predvodnici u nedavnim prepirkama o trgovini solarnom energijom i njenom poticanju, koja je naglašena sa zahtjevima za lokalnom komponentnom u nekim državama. Osim toga države su i selektivnije o tome koju će FN tehnologiju koristiti: Japan traži visoko-efikasne module za zahtjevne lokacije što se tiče prostora, a Kina koristi svoje domaće c-Si module.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     solarni fotonaponski sustavi      azija-pacifik      kina      japan      indija      australija      fotonapon      poticaji
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?