Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Izvještaj pokazao potencijal za razvoj i rast malih hidroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 26 Srpanj 2012 15:53

GlobalData tvrtka za analizu tržišta energijom je izdala novi izvještaj koji pokazuje da mnoge države sve više uviđaju prednosti malih hidroelektrana.

Prema izvještaju pod nazivom : „Small Hydropower (SHP) - Installed Capacity, Levelized Cost of Energy (LCOE), Competitive Landscape, Opportunity and Key Country Analysis to 2020“ ukupna instalirana snaga hidroelektrana je skočila sa 896,9 GW u 2006. do 1.072,1 GW u 2011. godini. Do 2020. bi ta brojka trebala iznositi 1.443 GW.

Istraživanje GlobalData je pokazalo i da mnoge države pokušavaju smanjiti svoju ovisnost o fosilnim gorivima, te se sve više okreću i malim hidroelektranama koje manje utječu na okoliš od velikih. Isto tako se u izvještaju napominje da se male hidroelektrane brže izgrađuju, te brže vraćaju investiciju od velikih.

Najveće svjetsko tržište malih hidroelektrana je Kina koja ih ima 59 GW, odnosno 55,3% ukupno instalirane snage na svjetskoj razini. Indija ima udio od 9% na drugom mjestu, a SAD je treći sa 6,9%. Očekuje se da će sa sadašnje razine od 106,7 GW malih hidroelektrana do 2020. ta brojka porasti na 137,8 GW.

Izvor: www.hydroworld.com

Tags:     globaldata      izvještaj      male hidroelektrane      razvoj i rast
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?