Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Prva podzemna geotermalna elektrana u UK E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 21 Listopad 2013 23:32

Ovaj tjedan očekuje se izdavanje konačnog odobrenja za izgradnju podzemne geotermalne elektrane koja će se nalaziti na lokaciji Ardwick u Manchesteru, UK. Cijeli projekt trebao bi biti smješten na dubini od 3.200 m ispod Manchestera, a voditi će ga kompanije E.ON i GT Energy.

Geotermalna elektrana ManchesterKompanija GT Energy u cilju ima izraditi dvije bušotine koje bi omogućile iskorištavanje tople vode koja se nalazi na dubini od 3.200 metara ispod samog grada, a cilj projekta je smanjiti emisije stakleničkih plinova, te pomoći smanjiti cijenu toplinske energije koju trenutno plaća lokalno stanovništvo. Kako bi ostvarila zadane ciljeve GT Energy je osigurala suranju s kompanijom E.ON.

Očekuje se da će sama elektrana za rad trebati oko 2.000 m2, te da će izgradnja do puštanja u pogon trajati oko 18 mjeseci. Njenom izgradnjom želi se približiti drugim sličnim primjerima iskorištavanja geotermalne energije u europskim gradovima.

Do sada je u Ujedinjenom Kraljevstvu, na lokaciji u Southamptonu, izgrađena samo jedna elektrana na tom principu, no ona je značajno manjih dimenzija.

 

Izvor: http://thinkgeoenergy.com/

Tags:     geotermalna energija      UK      Manchester      GT Energy      E.ON
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?