Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Grad Čakovec sufinancira korištenje OIE u obiteljskim kućama - 2. krug E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 24 Studeni 2014 22:34

Grad Čakovec u suradnji sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisuje javni natječaj za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za subvencioniranje projekta “Sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području Grada Čakovca ” 2. KRUG.

Predmet ovog Natječaja je subvencioniranje provedbe mjera povećanja korištenja obnovljivih izvora energije (u tekstu: sustavi OIE) na području Grada Čakovca (u tekstu: Provoditelj natječaja). Pravo na korištenje nepovratnih novčanih sredstava (u tekstu: subvencije) Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (u tekstu: Fond) i Provoditelja natječaja može ostvariti fizička osoba na postojećoj obiteljskoj kući u funkciji stanovanja, koja je u njenom osobnom vlasništvu ili u vlasništvu članova njene uže obitelji (u tekstu: Podnositelj prijave).

Postojeća građevina sukladno odredbama Zakona o gradnji (NN 153/13) je svaka ona građevina koja je izgrađena na temelju građevinske dozvole ili drugog odgovarajućeg akta i svaka druga građevina koja je prema citiranom Zakonu ili posebnom zakonu s njom izjednačena.

Predmet ovog Natječaja nisu obiteljske kuće:

  • čija je gradnja u tijeku i
  • one za koje je pokrenut postupak legalizacije sukladno odredbama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (NN 86/12, 143/13) - sve do okončanja postupka.

 

Postojeća obiteljska kuća u smislu ovog Natječaja je postojeća građevina koja je:

  • u cijelosti ili u kojoj je više od 50% bruto podne površine namijenjene stanovanju,
  • s najviše dvije stambene jedinice,
  • izgrađena na zasebnoj građevinskoj čestici,
  • građevinske bruto površinu do 400 m2.

 

Subvencionirati će se ugradnja sljedećih sustava OIE:

a) sunčani toplinski pretvarači (kolektori) za pripremu potrošne tople vode ili za pripremu potrošne tople vode i grijanje;
b) kotlovski sustavi na biomasu za centralno grijanje (kotlovi na drvnu sječku, pelete i pirolitički kotlovi)

Podnositelj prijave može ostvariti pravo na korištenje subvencije Fonda i Provoditelja natječaja za oba ili jedan od ponuđenih opisanih sustava OIE.

Troškovi ugradnje sustava OIE kod fizičkih osoba u kućanstvima Provoditelja natječaja subvencionirati će se u iznosu do 50 % nepovratnih sredstava odnosno maksimalnog iznosa do 15.000,00 kn (s PDV-om) po sustavu pri čemu Fond sudjeluje s najviše do 12.000,00 kn (do 40 %), a Grad Čakovec s najviše do 3.000,00 kn (do 10 %), sve s PDV-om.

Natječajem se planira dodijeliti do 80 subvencija. Broj sufinanciranih sustava procijenjen je temeljem maksimalnog iznosa sufinanciranja i proračuna projekta. Ukupan broj sufinanciranih sustava može se promijeniti sukladno raspoloživim financijskim sredstvima.

Više informacija može se naći ovdje.

Tags:     čakovec      grad      obnovljivi izvori energije      subvencioniranje      natječaj      obiteljske kuće
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?