Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

WFES 2011.: Svjetska potražnja za energijom porasti će za 25% do 2030. godine E-mail
Autor Iva Zelenko   
Nedjelja, 30 Siječanj 2011 20:11

Na tehnološkom forumu održanom u sklopu skupa o budućnosti energije (World Future Energy Summit) u Abu Dhabiu govornici su najavili porast svjetske potražnje energijom za 25% do 2030. godine.

Sarah Ortwein, predsjednica Exxon Mobil USA, na forumu je izjavila kako svijet danas koristi 15 milijardi BTU (British Thermal Unit) energije svake sekunde. To je jednako konstantnom radu 40 žarulja za svaku osobu na zemlji, te uključuje i 1,2 milijardi ljudi koji nemaju nikakav pristup električnoj energiji.

Rastuća ekonomija i rastuća populacija usko su vezane za rast potražnje energije. Većina procjena o potražnji za električnom energijom predviđa da ćemo 2030. godine koristiti 25% više energije nego što smo 2005. godine, a 60% energije u 2030. godini i dalje će se koristiti iz nafte i plina, izjavila je Ortwein.

Marc Vachon, potpredsjednik Ecomagination, GE USA, nadodao je da su suradnja i razmjena ideja ključne za budućnost industrije energijom, te da će sa pravim partnerstvima inovacije cvijetati. Važno je zapamtiti ključne elemente, a to su: čista energija omogućava rast industrije; važno je vodstvo kroz inovacije; važan je rast, konkurentnost i smanjenje emisija; velike i male kompanije mogu pobijediti; partnerstva mogu ubrzati rezultate, izjavio je Vachon, te je nadodao da s tim na umu postoji jedinstvena prilika da se budućnost obnovljivih izvora energije unaprijedi.

 

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?