Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

EIGHT GmbH i Zam Energy surađuju na jedinicama solarnog punjenja automobila E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 21 Studeni 2014 15:03

Kompanije EIGHT GmbH i Zam Energy najavile su planove zajedničkog promoviranja i distribuiranja sustava za punjenje automobila koji upotrebljava sunčevu energiju. Sustavi Point.One i Point.One S distribuirati će se diljem Sjeverne Amerike.

Ovi inovativni sustavi punjenja električnih vozila dizajnirani su na način da štede energiju istovremeno zadovoljavajući potrebe za električnom energijom vozila koje pune. Kada ne pune vozila postaje i dalje proizvode električnu energiju i šalju je u elektroenergetsku mrežu, a za vrijeme dana s manje proizvodnje vozila se pune električnom energijom iz mreže. Ovaka učinkovit oblik iskorištavanja sunčeve energije jedan je od načina iskorištavanja i razvoja tzv. pametne mreže.

Point.One

Point.One i Point.One S namijenjeni su lokacijama gdje je potrebno ujediniti pametan sustav punjenja električnih vozila, koji ne ispušta nikakve štetne emisije, i moderan dizajn. Suradnja s kompanijom Zam Energy osigurava dodatan razvoj i razumijevanje tehnologija pametne mreže, izjavio je Christoph B. Roessner, rukovodeći direktor i suosnivač kompanije EIGHT.

U Zam Energy ističu kako su ovakvi sustavi namjenjeni prvenstveno lokacijama kao što su: stadioni, poslovni i zabavni kompleksi, veliki prodajni centri, sveučilišta i zrakoplovne luke. U slijedećih nekoliko mjeseci obje kompanije namjeravaju ostvariti snažnu kampanju diljem Sjeverne Amerike, koja bi trebala rezultirati daljnjim širenjem na američko tržište i daljnjim razvojem tehnologije pametne mreže.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Point.One      EIGHT      Zam Energy      električna vozila      sunčeva energija      postaje za punjenje      pametna mreža
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?