Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Smanjenje instalacija kućnih solarnih sustava nakon vladinih smanjenja poticaja u UK E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 30 Srpanj 2012 14:29

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva je u travnju za 50% smanjila poticaje za solarne sustave na rezidencijalnim krovovima, što je rezultiralo značajnim smanjenjem ugradnje istih.

Smanjenje poticaja u UKPrema podacima izdanim od strane Odjela za energiju i klimatske promijene (DECC), od smanjenja poticaja u travnju prosječna instalirana snaga fotonaponskih sustava na kućama iznosi 8,4 MW tjedno, dok je u istom razdoblju prošle godine ta snaga iznosila 18,2 MW.

Uz to, zabrinjavajuća je činjenica da su za kolovoz najavljena dodatna smanjenja poticaja, te bi cijene trebale pasti sa 21 p£/kWh na 16 p£/kWh. Leonie Greenem direktor za odnose s javnošću u Solar Trade Association (STA), je izjavio za The Guardian kako je potrebno dulje vrijeme da se ovo tržište oporavi prije novih smanjenja poticanja.

Veliki solarni projekti nisu zabilježili ovaj pad, pa ih se trenutno gradi nekoliko: elektrana snage 8 MW u mjestu South Brent, koju gradi TGC Renewables, elektrana u mjestu Week St Mary, snage 25-30 MW, koju gradi Good Energy i elektrana u blizini mjesta Launceston, snage 25 MW, koju gradi njemačka kompanija Kronos Solar.

 

Izvor: http://inhabitat.com/

Tags:     Sunčeva energija      poticaji      FN      fotonapon      kućne instalacije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?