Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Eon uspio ostati u plusu unatoč teškim uvjetima E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 12 Ožujak 2014 21:31

Eon je objavio da je imao neto prihod u iznosu od 2,51 milijardi eura prošle godine što je 4% manje u odnosu na 2,61 milijardi eura godinu prije. Smatraju da je to dobar rezultat s obzirom na "teške uvjete poslovanja".

EBITDA za tvrtku je bio 9,31 milijardi eura što je 14% manje nego godinu ranije, dok je prodaja bila 122,45 milijardi eura što je pak 7% manje. EBITDA za obnovljivi sektor je iznosio 1,43 milijardi eura prošle godine, što je mali rast u odnosu na 1,34 milijardi eura u 2012. godini.

Hidroelektrane su ostvarile pad od 1% dok su brojke za vjetroelektrane, solarne elektrane i druge obnovljive izvore bile 16% veće i to ponajviše zbog veće instalirane snage. Prodaja u obnovljivom sektoru je bila 6% manja nego godinu prije.

Rezultati su u skladu sa Eon-ovim predviđanjima, a ušteda troškova po Eon 2.0 programu je imala pozitivan utjecaj na prihode. Eon je objavio da će i dalje ulagati u obnovljive izvore energije, ali je upozorio da će općenite investicije biti limitirane, te da i ove godine očekuju teške uvjete za poslovanje.

 

Izvor: http://renews.biz

Tags:     eon      teški uvjeti      prihodi      ebitda      obnovljivi izvori energije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?