Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Britanski inženjeri na europsku supermrežu gledaju pozitivno E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 29 Rujan 2011 18:03

U institutu inženjerstva i tehnologije (IET) Ujedinjenog Kraljevstva smatraju kako će odlučnost, predanost i dugoročan pristup britanske vlade biti od ključnog značaja za uspješnu realizaciju europske supermreže.

Kao odgovor na prošlotjedno izvješće, pod nazivom Europska supermreža, izdano od strane Odbora za energetiku i klimatske promjene, Dr. Simon Harrison iz IET je izjavio da vlada mora osigurati odlučan, sistematski pristup ukoliko želi ostvariti supermrežu.

To je projekt koji nudi mnogo prednosti; njegova veličina ne bi smjela biti podcijenjena niti kada je riječ o financijskom trošku, niti kada je riječ o kompleksnosti tehničke strane ili političkih ambicija, smatra Harrison.

IET snažno podržava daljnje financijske analize i dizajniranje europskih priobalnih mreža kako bi odgovarale budućoj supermreži, uz naglasak kako je realizacija europske supermreže dugoročni posao.

Harrison tvrdi kako je prvenstveno potrebno razumijeti mogućnosti supermreže vezane za nestalnost vjetra, odnosno periode sa slabim vjetrom, te druge slične opcije.

Pod predpostavkom da analize pokazuju pozitivne rezultate, IET se slaže sa tvrdnjom Odbora prema kojoj je za ostvarenje supermreže potrebno snažno vodstvo vlade.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com

Tags:     IET      Europa      supermreža      offshore
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?