Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Francuski i Njemački ministri pozivaju na obvezujuće ciljeve za obnovljive 2030. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 23 Svibanj 2013 23:56

Peter Altmaier, Njemački ministar za okoliš i Delphine Batho Francuska ministrica za okoliš su u Francuskim novinama Le Mondeu pozvali na obvezujuće ciljeve za obnovljive izvore energije 2030., te su naglasili važnost obnovljivih izvora energije u transformaciji Europske ekonomije, poboljšanoj energetskoj sigurnosti i smanjenju emisija stakleničkih plinova.

Ministri smatraju da je energetska tranzicija novi motor razvoj Francuske i Njemačke, te su objavili da su te dvije države nedavno odlučile da stvore zajednički ured za obnovljive izvore energije koji će se fokusirati na promociju kooperacije između kompanija, te poticati političku i znanstvenu suradnju u tom sektoru.

Francuska planira smanjiti udio nuklearne energije sa 75% na 50% do 2025., povećati energetsku efikasnost za 20% te proizvesti oko 23% električne energije iz obnovljivih izvora energije do 2020. Njemačka pak planira ugasiti sve nuklearne elektrane do 2022., te imati bar 50% električne energije iz obnovljivih izvora do 2030.

Ova suradnja ne znači da će te dvije države uvesti iste energetske modele nego samo da će pojačati suradnju kako bi što lakše postigli svoje ciljeve. Ova inicijativa je vrlo važna pošto će suradnja Francuske i Njemačke biti ključna ako Europska Unija želi postići stabilni okvir za obnovljive izvore energije uključujući obvezjući cilj za obnovljive za 2030. godinu.

U samom članku se posebno fokusira na važnost obnovljivih u oslobađanju Europe od uvoza velike količine energije kako bi se postigla buduća konkurentnost i ekonomski i industrijski razvoj Europske Unije.

Izvor: www.ewea.org

Tags:     francuska      njemačka      ciljevi      obnovljivi izvori energije      električna energija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?