Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Repsol ulazi u razvoj energije plime i oseke E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 31 Siječanj 2013 18:40

Naftni div Repsol sklopiti će ugovor o partnerstvu s kompanijom Tocardo International, čime se označava ulazak u razvoj sektora energije plime i oseke.

Repsol i Tocardo zajedničkim partnerstvom i ulaganjima namjeravaju razvijati projekte iskorištavanja energije plime i oseke, a uspjeh bi im trebalo osigurati Tocardovo iskustvo u razvoju ove tehnologije i Repsolov međunarodni utjecaj i pristup svjetskim energetskim tržištima.

Obnovljivi.comKompanija Tocardo International je proizvođač turbina za iskorištavanje energije plime i oseke, te energije slobodnog pada vode, a iskustvo Repsola trebalo bi joj pomoći u širenju na tržištima obnovljive energije i daljnjem, bržem razvoju tehnologije. Uz to, Tocardo se nada finalizirati ugovor s kompanijom Huisman Equipment, započet prošle godine, što bi dodatno trebalo pomoći u razvoju projekata.

Prošle godine završena je komercijalizacije turbine manjih dimenzija, pa bi ovo partnerstvo trebalo osigurati razvoj komercijalizacije većih projekata, te širenje na međunarodna tržišta, što bi kompaniju Tocardo činilo prvom kompanijom u ovom sektoru koja prodaje komercijalno dostupne vodene turbine.

Španjolski Repsol započeo je i ulaganja u energiju vjetra na moru, pa tako u Ujedinjenom Kraljevstvu ima koncesiju na 1,2 GW vjetroagregata na moru, te je postao partner kompaniji Principle Power, koja razvija plutajuće vjetroagregate.

Repsolov ogranak New Energy osmišljen je posebno za ulaganje i promociju projekata obnovljivih izvora energije, uključujući i bioenergiju, stoga partnerstvo s Tocardom idealno ocrtava njegove ciljeve, izjavio je Íñigo Palacio Prada, menadžer u Repsolu.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     energija plime i oseke      Repsol      Tocardo      vodene turbine
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?