Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Izvještaj pokazao da će Kina obnovljivom instaliranom snagom nadmašiti SAD, EU i Japan zajedno do 2035. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 14 Studeni 2013 01:29

Novi izvještaj Međunarodne energetske agencije (IEA) je otkrio da bi Kina do 2035. godine trebala izgraditi više obnovljivih elektrana nego SAD, Europska Unija i Japan zajedno. Iako ova činjenica nije zapravo vijest, realnost je takva da bi trebala svim drugim državama poslužiti kao poziv za buđenje da više ulažu u obnovljive izvore energije.

To nije jedina ohrabrujuća vijest u IEA-inom izvještaju Svjetska energetska perspektiva. Po izvještaju se očekuje da bi obnovljivi izvori energije trebali proizvoditi 30% svjetskih potreba za elektirčnom energijom unutar idućih 20 godina, čime bi trebali nadmašiti prirodni plin, te dostići elektrane na ugljen.

Nažalost emisije povezane s energijom bi trebale narasti 20%, što znači da će svjetska temperatura dugoročno narasti 3,6 stupnjeva celzijusa. Dakle, iako je planirani razvoj obnovljivih izvora energije pozitivan, treba raditi i na politici ograničenja rasta emisija stakleničkih plinova.

 

Izvor: http://inhabitat.com

Tags:     izvještaj      kina      energetska agencija      obnovljivi izvori energije      europska unija      japan      sad
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?