Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

IHS-ova studija predviđa rast tržišta biomase E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 17 Svibanj 2012 19:35

Novo istraživanje izdano od strane IHS-a predviđa da bi tržište biomase moglo narasti za 30 GW u članicama EU između 2012. i 2035. godine.

Tih 30 GW bi činilo 6% dodane snage OIE u Europskoj Uniji. Prema IHS-ovoj studiji pod nazivom Europsko tržište biomase i strategija 2012-2035, solar i vjetar će i dalje dominirati Europskim tržištem, ali bi biomasa mogla biti atraktivna opcija za elektroprivrede koje traže tehnologiju bez problema sa nestalnošću proizvodnje, te tako može nadomjestiti upravo nestalnu proizvodnju dok u isto vrijeme održava postojeće termoelektrane u funkciji.

Ipak, studija govori i o mogućim problemima za ovu industriju koji se naročito odnose na potrebu za poticajima. Ako isti budu ukinuti to bi ozbiljno moglo naštetiti daljnjem razvoju te tehnologije. Drugi problem je nedovoljna količina drva na području Europske Unije što znači da će se ono morati uvoziti.

Europa bi trebala biti drugo najveće tržište biomase do 2035., iza područja Azija Pacifik gdje bi trebalo biti dodano 46 GW i Latinske Amerike gdje bi trebalo biti dodano 29 GW. Kratkoročno gledano Europsko tržište biomase će voditi nove male elektrane na biomasu, a dugoročno će rast održati prenamjena termoelektrana na ugljen koje će prijeći na biomasu.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     biomasa      ihs      europa      vjetar      solar
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?