Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

U Indiji izgrađena Sunčana elektrana za 100 dana E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 27 Veljača 2012 23:56

U pokrajini Rajasthan, na sjeveru Indije, izgrađena je Sunčana elektrana u razdoblju od 100 dana. Fotonaponska elektrana ima ukupnu snagu 5 MW, a izgradio ju je konzorcij Mahindra Solar One, vodeći developer iskorištavanja Sunčeve energije u Indiji.

Mahindra Solar OneMahindra Solar One je konzorcij kompanija Mahindra & Mahindra (M&M) group i Kiran Energy Solar Power Pvt. Ltd, obje iz Mumbaia, a koje u cilju imaju, u slijedeće dvije do tri godine, izgradnju projekata ukupne snage 100 MW čime će odigrati ključnu ulogu u iskorištavanju Sunčeve energije u Indiji.

Elektrana u Rajasthanu je dio plana indijske vlade Jawaharlal Nehru National Solar Mission (JNNSM), a Mahindra Solar One dobila je natječaj za projekte ukupne snage 50 MW. Ovaj Plan osmišljen je s ciljem stvaranja robusne solarne industrije u Indiji, a Ministarstvo za novu i obnovljivu energiju prepoznalo je važnu ulogu koju iskorištavanje Sunčeve energije ima za energetski sektor, izjavio je ministar Dr. Farooq Abdullah.

Elektrana snage 5 MW proizvoditi će električnu energiju dostatnu za napajanje oko 60.000 kućanstava, istovremeno štedeći oko 8.000 tona emisija CO2 godišnje. Uz to, stvoreno je više od 200 novih radnih mjesta. Elektrana ima tracking sustav, čime će se maksimalno iskoristiti energija Sunca, a time će i proizvodnja po instaliranom megavatu biti najveća do sada u Indiji.

Pouzdana i učinkovita tehnika izgradnje omogućila je nastanak ove elektrane za rekordnih 100 dana, a upravo iz tog razloga primjenjivati će se i u budućim projektima iskorištavanja energije Sunca.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Mahindra      Indija      energija Sunca      FN      PV
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?