Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Za HE Omblu će se provesti Glavna ocjena prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 09 Prosinac 2014 18:07

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode danas je na internetskim stranicama objavilo Rješenje da je za zahvat HE Ombla obvezna provedba Glavne ocjene prihvatljivosti za ekološku mrežu. Objavu HEP-a povodom toga prenosimo u cjelosti u tekstu ispod.

Ishođenje Rješenja o prihvatljivosti po okončanju postupka Glavne ocjene prihvatljivosti ključni je proceduralni korak u razvoju projekta HE Ombla. HEP se tijekom razvoja projekta u svakom trenutku kontinuirano prilagođavao zakonskoj regulativi, ispunjavao sve zahtjeve i uvjete za realizaciju projekta, te je u više navrata proveo analize, stručne revizije i recenzije projekta HE Ombla.

Stoga je HEP u ovoj fazi razvoja projekta, s obzirom na novi zakonski okvir, prema preporuci Ministarstva zaštite okoliša i prirode te uvažavajući mišljenje zainteresirane javnosti, odlučio provesti dodatno usklađenje projektne dokumentacije s domaćim i europskim propisima o zaštiti prirode i zahvatima u ekološkoj mreži.

U postupku Glavne ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu ovlaštene će stručne tvrtke analizirati može li se primjenom odgovarajućih mjera zaštite prirode i mjerama ublažavanja negativnih utjecaja osigurati da izgradnja i rad HE Omble neće negativno utjecati na ciljeve očuvanja i cjelovitost ekološke mreže.

Uz do sada provedena i dokumentirana opsežna istraživanja lokacije HE Ombla, bitnu podlogu za ocjenu prihvatljivosti HE Ombla za ekološku mrežu, čine spoznaje o bioraznolikosti  špiljskih staništa i izvorišnih područja šireg dubrovačkog područja.

 

Izvor: www.hep.hr

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?