Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Rasprava o Prijedlogu Metodologije za određivanje iznosa tarifnih stavki za opskrbu električnom energijom u okviru univerzalne usluge E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 06 Kolovoz 2013 11:05

Hrvatska energetska regulatorna agencija objavila je 2. kolovoza početak javne rasprave vezano za Prijedlog Metodologije za određivanje iznosa tarifnih stavki za opskrbu električnom energijom u okviru univerzalne usluge, te je pozvala sve energetske subjekte i zainteresiranu i stručnu javnost da dostave svoje primjedbe, mišljena i očitovanja.

Obnovljivi.comJavna rasprava trajati će od 2. kolovoza do 2. rujna, a navedena Predmetna Metodologija zamijeniti će važeći Tarifni sustav za proizvodnju električne energije, s iznimkom za povlaštene kupce, bez visine tarifnih stavki ("Narodne novine", broj 143/06 i 26/10) i Tarifni sustav za opskrbu električnom energijom, s iznimkom povlaštenih kupaca, bez visine tarifnih stavki ("Narodne novine", broj 143/06, 26/10 i 34/10).

Prijedlogom Metodologije odrediti će se:

  • ciljevi i načela Metodologije,
  • značajke Metodologije,
  • način i kriteriji po kojima opskrbljivač kupaca u okviru univerzalne usluge nabavlja električnu energiju,
  • način i kriterij za utvrđivanje ukupnih troškova opskrbljivača,
  • struktura tarifnih stavki za opskrbu električnom energijom u okviru univerzalne usluge,
  • podaci i dokumenti koji se koriste za utvrđivanje ukupnih troškova,
  • način utvrđivanja prijedloga iznosa tarifnih stavki.

Kritike, prijedloge i primjedbe moguće je iznijeti ispunjavanjem Obrasca za primjedbe, kojeg je potrebno poslati na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript najkasnije do 2. rujna 2013. godine.

Detalje Prijedloga i Obrazac za primjedbe moguće je pronaći ovdje.

 

Izvor: http://www.hera.hr/

Tags:     HERA      Tarifni sustav      Predmetna Metodologija      opskrba električnom energijom      povlašteni kupci
 
Komentari (1)
Neiskorišteni energetski resursi u R. Hrvatskoj
1Utorak, 13 Kolovoz 2013 10:55
Marin Mišić
Neophodno je provesti sveobuhvatnu janu raspravu o mogućnosti korištenja svih alternativnih izvora El. energije na području R. Hrvatske.Prvo bi trebalo razmotriti koliko možemo još iskoristiti hidro potencijala,a da pri tom ne uništimo okoliš.Po mom saznanju Dubrovnik 2 je sigurno isplativ projekt,ali postoji problem sa velikom količinom slatke vode koja se ulijeva u more a temperatura joj je cca 10 oC. Možda bi se moglo naći kompromisno riješenje sa Elektroprivredom BiH da u ljetu ili radimo na dopuštenom minimumu snage ili da u 07. i 08. mjesecu vršimo remont na svim agregatima ,a potrebnu energiju posudimo te vratimo u drugih 10 mjeseci u tekućoj godini.A treće riješenje o kom se razgovaralo kod izgradnje HE Dubrovnik da se voda koja prođe preko turbina ponovo upotrebi ,bili su zainteresirani Izraelci i Talijani.Dalje u Mlinima postoji mala hidroelektrana od cca2,5 MVA s jednim agregatom ugrađenim daleke 1953 god. Generator R. Končar , Turbina Litostroj. Ova elektrana radi kada ima vode nema akumulaciju,ali bi se mogao ugraditi drugi agregat do 5 MVA ,tako da se iskoristi što više energije .Mislim da to nebi bila prevelika investicija samo bi trebalo snimiti stanje i učiniti idejni projekt za raspravu.A o fotonaponskim panelima skoro je suvišno govoriti u zemlji koja ima ovoliko sunca i vlastitu proizvodnju panela.

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?