Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Novi natječaji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 13 Prosinac 2012 21:00

Prije nekoliko dana Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao je nekoliko novih natječaja s područja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

FZOEURiječ je o devet natječaja koji se odnose na sufinanciranje projekata na području obnovljivih izvora energije i energetsku učinkovitost za koje su planirana sredstva u iznosu od 84,5 milijuna kuna. Natječaji su objavljeni na web stranici Fonda i u Narodnim novinama br. 137/12, a svoje projekte mogu prijaviti jedinice regionalne i lokalne samouprave, javne ustanove, građani, trgovačka društva, obrtnici i druge pravne osobe.

Sredstva Fonda će se, ovisno o natječaju i korisnicima, dodjeljivati kao financijske pomoći, subvencije, beskamatni zajmovi ili subvencije kamata, a raspoloživi iznosi po projektu bit će od 12.000,00 kuna za građane pa do 1.400.000,00 kuna za trgovačka društva i obrtnike. Jedinice regionalne i lokalne samouprave će, sukladno važećim pravilnicima o dodjeli sredstava Fonda, moći dobiti 40 do 80% od vrijednosti ukupne investicije.

Uz dostavu tražene dokumentacije propisane u natječajima, kriteriji za ocjenjivanje ponude i određivanja prednosti pri dodjeli sredstava biti će pripremljenost konkretnih projekta, stupanj povoljnog utjecaja na zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kvaliteta ponuđenog tehničkog rješenja, veća ušteda energije, smanjenje emisija stakleničkih plinova za manja uložena sredstva, te financijska sposobnost korisnika na ulaganja i povrat sredstava.

Riječ je o slijedećim natječajima:

 

Detaljnije o natječajima, sve upute i obrasci za prijavu projekata mogu se pronaći na web stranici Fonda.

 

Izvor: http://www.fzoeu.hr/

Tags:     natječaji      FZOEU      energetska učinkovitost      sufinanciranje
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?