Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Geothermal Energy Expo 2011 ostvario rekordnu posjećenost E-mail
Autor Iva Zelenko   
Subota, 12 Studeni 2011 20:58

Sajam Geothermal Energy Expo 2011, organiziran od strane GEA-e, ove je godine primio više od 2.500 posjetioca iz 14 zemalja, ostvarivši time rekordnu posjećenost.

Na sajmu je izlagalo čak 160 kompanija među kojima su bili i: Ormat, NALCO, Siemens, Geothermal Resource Group, POWER Engineers, Íslandsbanki, Pratt & Whitney Power Systems, Mitsubishi Power Systems, te TNG Energy Services.

Nova karta, koju je izradio laboratorij za geotermalnu energiju sa sveučilišta Southern Methodist University prikazuje da bi S.A.D. mogao instalirati gotovo 3 TW elektrana na geotermalnu energiju; istraživanje je potpomogao Google.org. Kompanije iz 43 države u S.A.D.-u trenutno su uključene u razvoj i istraživanja na području geotermalne energije.

U Kaliforniji geotermalna energija čini čak 40% obnovljive energije, a njeno iskorištavanje još je uvijek na minimumu. Geotermalna industrija ima veliki potencijal otvaranja novih radnih mjesta istovremeno smanjujući ovisnost Amerike o fosilnim gorivima. No, kao svakoj rastućoj industriji, tako je i geotermalnoj industriji potrebno stabilno zakonodavstvo koje bi pomoglo njen razvoj, zaključio je izvršni direktor GEA-e, Karl Gawell.

Trenutno je u razvoju oko 700 MW projekata, no projektima koji će biti u razvoju nakon 2013. godine sada je potrebno nagovijestiti što mogu očekivati od federalnih i državnih zakonodavstava. Projektima geotermalne energije potrebno je od tri do pet godina za prikupljanje svih dozvola, te za početak same izgradnje, nadodao je Gawell.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com

Tags:     geotermalna energija      GEA      sajam      izložba
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?