Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

OIE bi mogli pokriti sve potrebe Velike Britanije za električnom energijom do 2030. godine E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 27 Listopad 2011 16:53

Obnovljivi izvori energije bi mogli pokriti skoro sve potrebe za električnom energijom Velike Britanije do 2030. godine, rezultat je novog istraživanja WWF-a.

Otprilike 60-90% svih potreba za električnom energijom Velike Britanije bi mogli biti pokriveni sa vjetrom, solarom, plimom i osekom i drugim obnovljivim izvorima energije ako se postavi čvrsti cilj za obnovljive izvore energije za 2030. godinu.

Izvještaj je dodao da obnovljivi izvori energije mogu ukolniti emisije CO2 iz energetskog sektora Velike Britanije bez građenja novih nuklearnih elektrana. David Nussbaum iz WWF-UK je izjavio da ovo istraživanje pokazuje da su obnovljivi izvori energije spremni preuzeti dominantnu ulogu, te bi mogli napraviti novu industrijsku revoluciju u Velikoj Britaniji.  Porast cijene električne energije se također spominje u izvještaju, te pokazuje da je cijena električne energije najviše rasla zbog cijene plina, a ne zbog povećanja udjela energije vjetra.

Sa većom povezanošću sa Europom (tzv. Europskom „supremrežom“), 90% obnovljivih izvora energije se može postići. Velika Britanija bi onda mogla postati neto izvoznik električne energije u ostatak Europe.

Izvor: http://blog.ewea.org

Tags:     obnovljivi izvori energije      električna energija      velika britanija      vjetar      solar
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?