Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Havaji testiraju biogorivo iz algi E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 05 Listopad 2011 21:36

Phycal Inc će isporučiti 100.000 do 150.000 galona biogoriva iz algi za Hawaiian Electric koji će ih testirati u Kahe stanici u Hawaiima, SAD-u.

Biogorivo iz algi će biti isporučivano po fiksnoj cijeni kada ugovor bude odobren od strane Havajske komisije za javne elektroprivrede.

Hawaiian Electric i Phycal očekuju budući dogovor kojime bi se godišnje isporučivalo tri milijuna galona tokom tri godina za demonstracijski projekt koji bi trebao doći nakon testnog postrojenja na biogorivo iz algi u Kaheu.

Phycal planira projektirati, dobiti dozvole i pustiti u pogon pilot postrojenje na 24 hektara u blizini Poamoho Campa u Wahiawi. Gradnja postrojenja bi trebala početi krajem 2011. ili početkom 2012. Postrojenje bi koštalo oko 65 milijuna dolara tokom četiri godine, te bi zaposlilo 30 znanstvenika, inženjera i radnika. Phycal je od SAD-ovog Odjela za energiju dobio poticaje od skoro 50 milijuna dolara za razvoj pilot postrojenja na alge.

Hawaiian Electric je već testirao više različitih biogoriva u Kahe elektrani, a ovaj test bi trebao potvrditi mogućnost korištenja biogoriva na bazi algi.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     biogorivo      havaji      alge      sad      hawaiian electric      phycal
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?