Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Pfizer postavlja vjetroagregat u Puurs-u E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 10 Lipanj 2011 11:51

Pfizer Global Supply (PGS) postavlja 45 katova visok vjetroagregat u svojoj tvornici u Puurs-u, gdje će služiti kao alternativni izvor energije koji će smanjiti potrošnju i štetne emisije, te bi trebao uštedjeti kompaniji oko 1,4 milijuna dolara godišnje.

Ukupne visine od 150 metara, vjetroagregat bi trebao pokriti 12% ukupne godišnje potrošnje u Puurs-u, a opskrbu će započeti na Svjetski dan vjetra, 15. lipnja. Na taj način biti će iskazana podrška kampanji Global Wind Day, a osim toga smanjenjem ovisnosti o neobnovljivim izvorima, projekt podržava i Pfizerovu kampanju „Green Journey“.

Dirk Koyen, voditelj PGS projekta u Belgiji, je izjavio da se inicijative temelje na izvedbi pojedinih lokacija, i velikoj podršci vlade koja će kreditirati projekt uz zeleni certifikat vrijedan 106 eura za svaki proizvedeni MWh.

Vladini krediti i eliminacija računa za električnu energiju rezultirati će godišnjom uštedom Pfizera od milijun eura. Cijena samog vjetroagregata i njegovog postavljanja iznosi 3.680.000 eura, uz godišnje održavanje u vrijednosti dodatnih 52.000 eura.

Energetski krediti rezultat su usklađivanja mandata Europske unije s Kyoto protokolom, sporazumom Ujedinjenih naroda, koji ima u cilju borbu protiv globalnog zatopljenja. Puurs-ov vjetroagregat će smanjiti emisiju CO2 za 3.000 tona godišnje.

Ovaj vjetroagregat nije prvi zeleni poslovni pothvat kompanije Aseptic Manufacturing. Kompanija je 2009. godine primila nagradu Pfizer Environment, Health and Safety za razvoj koncepta koji koristi manje plastike, i manje materijala općenito. Prošle godine tvornica je instalirala kombiniranu elektranu koja opskrbljuje objekt sa 40% ukupne potrebe za električnom energijom godišnje, smanjuje dodatne troškove kompanije, i pruža značajne ekološke pogodnosti.

 

Izvor: http://www.pfizer.com

Tags:     Pfizer      Svjetski dan vjetra      Global Wind Day
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?