Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

OWEL testira konvertere energije valova E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 17 Svibanj 2011 21:32

Kompanija Offshore Wave Energy Ltd (OWEL) dobila je dopuštenje za razvoj demonstratorskog postrojenja za konverziju energije valova, te se trenutno financira iz vlastitih sredstava kako bi pokušala komercijalizirati taj proizvod.

Demonstracijska petkomercijalna jedinica, koja će biti testirana na moru, trenutno je u fazi dizajniranja i izgradnje, nakon čega slijedi faza razvoja ukupne vrijednosti 2,5 milijuna funti, koje je osigurao Odbor za tehnološku strategiju Velike Britanije.

Projektni tim će izgraditi i testirati 42 metara dugo morsko demonstratorsko postrojenje sa ciljanom snagom od 500 kW. Testiranje će se izvršiti u objektu Wave Hub-a, sjeverno od obale grada Cornwall. Slična komercijalna jedinica namjenjena za otvorena mora imati će snagu 1 MW.


Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com

Plutajući uređaj za pretvaranje energije valova u električnu energiju kompanije OWEL dizajniran je kako bi što bolje iskoristio prednosti visoke energetske gustoće valova u dubokim vodama, a dodatni uređaji će biti izgrađeni kao platforme povezane kanalima i usidrene za morsko dno, otvorene na jednom kraju za prihvat morskih valova.

Valovi kontinuirano komprimiraju zrak zarobljen unutar kanala koji je namijenjen za pokretanje agregata koji proizvode električnu energiju.

U kompaniji kažu kako prednost njihovog dizajna počiva na jednostavnosti i robusnosti, te korištenju isprobanih i testiranih komponenata i proizvodnih metoda. Postoji nekoliko pomičnih dijelova, od kojih niti jedan nije u vodi, što bi moglo rezultirati povećanom pouzdanošću.

Konverter energije valova razvija OWEL u suradnji sa kompanijom IT Power, stručnom u tehnologiji iskorištavanja energije plime i valova.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com

Tags:     energija valova      OWEL      Velika Britanija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?