Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Siemens najavio izlazak iz sektora energije mora E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 28 Studeni 2014 17:24

Siemens je najavio prodaju udjela u kompaniji Marine Current Turbines Ltd., što znači povlačenje Siemensa iz sektora energije plime i oseke. Kao razlog povlačenja navodi se nezadovoljavajući razvoj u sektoru energije mora i hidrokinetike.

Nakon što je 2010. godine Marine Current Turbines Ltd. u sjevernoj Irskoj uspješno implementirala svoj prvi komercijalni projekt SeaGen Siemens je kupio manji udio u toj kompaniji. U studenom 2012. godine Siemens je dodatno povećao svoj udio, a od veljače 2012 ima većinsko vlasništvo u MCT-u.

Izlaskom iz kompanije i pokušajem prodaje svog udjela Siemens se obvezao pobrinuti za svih 45 zaposlenika kompanije, što konkretno znači isplatu otpremnine ukoliko se novi kupac ne pronađe.

Ranije ove godine MCT je objavio sklapanje ugovora s kompanijom Bluewater Energy Services B.V. za razvoj agregata snage 2 MW koji bi se trebao nalaziti u kanadskom zaljevu Bay of Fundy. U međuvremenu, u travnju ove godine, Siemens je otvorio proizvodni objekt, veličine 2.300 m2, prvenstveno namijenjen proizvodnji jedinica za projekte Skerries array, snage 10 MW, i Kyle Rhea, snage 8 MW. Izgradnja oba projekta trebala bi započeti u 2015. godini, a iz kompanije nisu objavili što prodaja udjela znači za te projekte.

 

Izvor: http://www.renewableenergyworld.com/

Tags:     energija mora      energija plime i oseke      Siemens
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?