Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Graditi će se plutajuće solarne elektrane u Japanu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 05 Rujan 2014 17:14

Otkada je u Japanu predstavljena feed-in-tarifa sredinom 2012. godine došlo je do ogromnog rasta solarnog sektora u toj državi.

Ovaj ubrzani rast je doveo do manjka raspoložive zemlje za velike projekte solara zbog čega su se developeri kao što je Kyocera okrenuli prema barama, ribnjacima, jezerima i rezervoarima kao potencijalnim lokacijama za velike solarne projekte.

Kyocera tako planira 30 plutajućih solarnih elektrana na rezervoarima vode u Japanu čija bi ukupna snaga trebala biti 60 MW. Projekti bi trebali biti dovršeni do kraja ožujka iduće godine. Za razvoj projekta su ušli u partnerstvo sa Francuskom tvrtkom Ciel et Terre koja je razvila posebni plutajući sustav za montiranje koji se radi od izdržljive plastike koja bi trebala biti jednostavna za postavljanje uz niske troškove.

Prve dvije plutajuće solarne elektrane bi trebale biti izgrađene u gradu Kato u prefekturi Hyogo nekih 60 kilometara sjeverozapadno od grada Osaka. Njihova će snaga biti 2,9 MW, te bi trebale proizvoditi 3.300 MWh godišnje. Veća elektrana će imati snagu od 1,7 MW čime će postati najveća svjetska plutajuća solarna elektrana.

Izgradnja solarnih eleketrana na rezervoarima za navodnavanje bi trebala donijeti dodatne prednosti pošto bi sjena od panela trebala smanjiti isparavanje i rast algi, a blizina vode pomalo hladi module što im povećava efikasnost.

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     japan      solarne elektrane      feed-in-tarifa      plutajući solar      rezervoari
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?