Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

U SAD-u postignute rekordne kvartalne instalacije solara E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 11 Prosinac 2013 18:43

Instalacije solarnih fotonaponskih sustava su skočile za 20% na 930 MW u razdoblju od srpnja do rujna u odnosu na prijašnja tri mjeseca, te bi time SAD po prvi puta u petnaest godina mogao instalirati više solarnih fotonaponskih sustava od Njemačke.

Prema statistici rezidencijalne fotonaponske instalacije su bile rekordne i iznosile su 186 MW što je 45% više nego godinu ranije, dok je u smislu velikih projekata dovršeno njih 52 tokom trećeg kvartala sa ukupnom snagom od 539 MW.

Predviđa se da će se i iduće godine nastaviti dobra instalacija solarnih sustava, ali to uvijek ovisi o federalnim i državnim poticajima. U drugim statistikama se vidi da je prosječna cijena fotonaponskog sustava pala za dodatnih 4% u odnosu na kvartal prije. Prosječna veličina rezidencijalnih sustava je 6 kW, a što se tiče saveznih država uvjerljivo najveće tržište je Kalifornija koja je u trećem kvartalu instalirala čak 455 MW.

Procjenjuje se da će u četvrtom kvartalu biti instalirano preko 1 GW solanih fotonaponskih elektrana i da će tokom godine ukupno biti instalirano oko 4,27 GW solarnih fotonaponskih sustava.

 

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     sad      instalacije      kvartlane      fotonaponski sustavi      solar
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?