Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Francuska ima središnju ulogu vezano za ciljeve za 2030. godinu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 18 Srpanj 2013 23:01

Novi francuski ministar za energetiku, Philippe Martin, ima ključnu ulogu u vladi koja će biti u središtu pažnje prilikom određivanja ciljeva Europske unije vezanih za klimatske promjene i energetsku politiku za razdoblje nakon 2020. godine.

Obnovljivi.comKada je riječ o favoriziranju ciljeva obnovljivih izvora energije za razdoblje do 2030. godine kod Njemačke će prvo mjesto sigurno zauzeti energija vjetra, s čime se Ujedinjeno Kraljevstvo i službeno ne slaže. Francuska trenutno uvelike podržava taj cilj, no tek nakon cilja za smanjenje stakleničkih plinova.

Francuska vlada mora shvatiti važnost postavljanja triju ciljeva – cilja za obnovljive izvore energije, cilja za smanjenje stakleničkih plinova i cilja za energetsku učinkovitost – simultano, na način da zajedno surađuju i međusobno jedni druge osnažuju. Uz to, „paket“ tri ambiciozna cilja naglasilo bi vodstvo Europske unije na sastanku UN-a za klimatske promjene, koji će se održati 2014. godine u Parizu.

Pristup od tri istovremena cilja ulagačima će dati dodatnu sigurnost za daljnja ulaganja u obnovljive izvore, što će pomoći pri povećanju novih europskih radnih mjesta i učiniti proces dekarbonizacije jeftinijim. To je vrlo važno za Francusku koja do 2020. godine u cilju ima proizvoditi oko 23% električne energije iz obnovljivih izvora energije i smanjiti udio nuklearne energije za trećinu do 2025. godine.

Partnerski odnos između Njemačke i Francuske uvijek je imao ključnu ulogu u unapređivanju ciljeva Europske unije, te je upravo zbog toga suradnja na ambicioznim ciljevima nakon 2020. godine slijedeći ključni zadatak, piše EWEA.

 

Izvor: http://www.ewea.org/

Tags:     EU      ciljevi 2030      Francuska      Njemačka      emisije      energetska učinkovitost
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?