Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Sun Invention predstavio fotonaponski sustav koji se spaja direktno na utičnicu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 24 Travanj 2013 19:19

Njemačka tvrtka Sun Invention je predstavila „Plug&Save“ sustav, prvi svjetski solarni panel sa integriranim inverterom, baterijom i kontrolerom.

„Plug&Save“ sustav jednostavno pretvara energiju sunca u električnu energiju kroz prvi mobilni solarni sustav sa integriranin spremanjem energije. Ovaj sustav bi trebao smanjiti račun za električnu energiju za nekih 25%. Jednostavno se spoji kabel koji izlazi iz solarnog panela u utičnicu. Isto tako se može spojiti više solarnih panela zajedno te ih onda onda spojiti na utičnicu. Dodatno, integrirano spremanje energije osigurava da se električna energija spojena preko dana može koristiti i po noći. Sustav se može koristiti u vrtu, na fasadi, na krovu, na balkonu, praktički na svakom mjestu u kući i okolo nje do kojeg dolazi sunce. Pripadajuća oprema za postavljanje je dio cijelog sustava koji ujedno i ima garanciju od tri godine.

Sun Invention nudi tri proizvodne linije svojih sustava i to Basic, Light i Optimus. Basic je uobičajeni solarni fotonaponski panel bez mogućnosti direktnog spajanja, Light je sustav koji nema spremanje energije ali se može spojiti na utičnicu i omogućuje spajanje 18 različitih modula, a Optimus ima i spremanje energije. Dodatan bonus sustava je što nisu potrebne dozvole za postavljanje od strane distributera električne energije jer se tretira kao i klasični sustav za vlastitu potrošnju.

Izvor: www.suninvention.com

Tags:     sun invention      njemačka      plug&save      solarni sustav      utičnica
 
Komentari (1)
Cijena
1Ponedjeljak, 28 Listopad 2013 14:16
Mladen Žigulić
Molim Vas kolika je cijena svih triju modela (Basic, light i Optimus)

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?