Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

EU Parlament glasao protiv promjena na tržištu CO2 E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 17 Travanj 2013 20:43

Europski Parlament je jučer glasao protiv promjena na tržištu CO2 koje se nalazi pred kolapsom. Članovi parlamenta su natpolovičnom većinom glasali protiv postavljanja tržišno orijentirane cijene na emisiju ugljičnog-dioksida.

Remi Gruet, viši klimatski savjetnik za EWEA-u je povodom toga izjavio da je ETS (europska shema trgovanja ugljikom) postao nebitan u Europi što se tiče želje za smanjivanjem korištenja fosilnih goriva. Cijena CO2 u ovom trenutku neće imati utjecaj na odluke o investiranju u energetskom sektoru.

EWEA je podržavala plan kojim bi se odgodile aukcije za dodatna dopuštenja emisija (tzv. „backloading“) zato što su ekonomska kriza i previše dopuštenja već postigli višak dopuštenja za tešku industriju na tržištu. Zajedno sa velikom količinom kredita iz međunarodnih projekata sama cijena dopuštenja je izuzetno pala.

Pošto sada Europski Parlament nije podržao popravljanje stanja i postavljanje cijene CO2 na višu razinu, EWEA potiče Europsku Komisiju da brzo predloži dugoročno rješenje za ovaj problem.

Izvor:  www.ewea.org

Tags:     europski parlament      tržište      igljik      ewea      europska unija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?