Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Tokom ožujka su samo nove solarne elektrane puštene u pogon u elektroenergetskoj mreži SAD-a E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 16 Travanj 2013 16:51

Ožujak je bio povijesni mjesec za obnovljive izvore energije u Sjedinjenim Američkim Državama pošto se po prvi puta dogodilo da 100% novoinstaliranih elektrana dolazi iz solarne energije.

Prema izvještaju Federalne Energetske Regulatorne Komisije (FERC), u pogon je ušlo sedam solarnih projekata u Kaliforniji, Nevadi, New Jerseyu, Havajima, Arizoni i Sjevernoj Kalorini čija je ukupna snaga 44 MW. To i nije neka posebno impresivna brojka, ali pošto nijedna druga elektrana nije ušla u pogon, ovaj rekordni mjesec pokazuje da ova industrija ima lijepu budućnost u SAD-u.

Moglo bi se ukazati na spori mjesec u novo instaliranim elektranama općenito, ali dodatne brojke pokazuju da je u prvom kvartalu ove godine instalirano 1.880 MW elektrana, od čega je 537 MW solara čime je on na drugom mjestu iza vjetroelektrana kojih je instalirano čak 958 MW. Ukupno je u prvom kvartalu ove godine 82% instalirane snage došlo iz obnovljivih izvora energije a ostalih 18% iz plina.

Solar tako čini 30% novih elektrana u 2013., što je dobra vijest za zelene poslove kao i za rast obnovljivih izvora energije. Osim toga najavljen je dovršetak nekoliko velikih solarnih elektrana do kraja godine, a najavljuje se i drugi veliki projekti. Već sada u sektoru radi 119.000 ljudi, što je 13,2% više nego pretprošle godine, a očekuje se i otvaranje velike količine novih poslova. FERC očekuje da će se ove godine instalirati 52 GW solarnih elektrana.

Izvor: http://inhabitat.com

Tags:     sjedinjene američke države      ožujak      obnovljivi izvori energije      solar      vjetroelektrane
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?