Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Trina Solar godinu započinje sa značajnim uspjehom E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 03 Siječanj 2013 16:14

Kompanija Trina Solar godinu je započela narudžbom za 55 MW fotonaponskih modula koja će biti realizirana kroz nekoliko slijedećih mjeseci. U kompaniji već sada ovu godinu nazivaju „godinom sunčanih elektrana“.

Obnovljivi.comSolarni moduli PC 14, pojedinačne snage 280 W, biti će isporučeni kompaniji za razvoj obnovljivih izvora energije Anesco, a postaviti će se na 8 sunčanih elektrana duž južne Engleske. Iz obiju kompanija su najavili kako ovaj ugovor označava početak dugoročne međusobne suradnje.

Novi poticajni sustav u Ujedninjenom Kraljevstvu omogućava komercijalizaciju sunčevih sustava i otvaranje prema velikim elektranama, izjavio je Richard Rushin, voditelj prodaje za Ujedinjeno Kraljevstvo u Trina Solar, koji očekuje da će 2013. godina, sa značajnim rastom tržišta biti godina sunčanih elektrana.

U spomenutom ugovoru stoji da će do travnja 2013. godine biti isporučeno najmanje 30 MW, uz mogućnost rasta narudžbe do 55 MW; dio projekta financiran je od strane SSE (Scottish and Southern Energy), kojeg je 2010. godine prvotno osnovao Anesco. Moduli su dizajnirani kako bi optimirali troškove sustava, istovremeno proizvodeći značajnu količinu energiju čak i u razdobljima manjeg osvjetljenja. Svaki modul sastoji se od 72 ćelije, što znači da je postavljanje lakše i jeftinije od postavljanja standardnih multikristalinskih modula sa 60 ćelija, ističu u Trina Solar.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Sunčeva energija      Trina Solar      Ujedinjeno Kraljevstvo      poticaji
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?