Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Nova tvrtka Hanwha Q. CELLS odmah postala treći najveći svjetski proizvođač solarnih ćelija E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 26 Listopad 2012 16:24

Korejski poslovni konglomerat Hanwha Group se službeno postavio kao treći najveći proizvođač fotonapona kupnjom Q. CELLS-a koji je bankrotirao.

Odmah nakon kupnje je predstavljena nova tvrtka Hanwha Q.CELLS koja u svojim tvornicama može godišnje proizvoditi 2,3 GW solarnih ćelija u tri države: Njemačkoj, Maleziji i Kini. Ova međunarodna pozicija daje Hanwhi jedinstvenu priliku da dostavlja solarne ćelije u sve regije svijeta bez briga o nedavno nametnutim trgovačkim sankcijama, ali i onima o kojima se tek raspravlja.

Za Hanwhu je ovom kupnjom znatno pojačano sudjelovanje u industriji solara, uključujući i mogućnost većeg razvoja te tehnologije. Osim što je kupovinom dobila 200 MW i 120 MW tvornicu u Njemačkoj, Hanwha je osigurala i 34 Q. CELLS-ova patenta i 1.225 zaposlenika koji su radili u Q. CELLS-u. Hanwha je preko Q. CELLS-a dobila i 800 MW tvornicu u Maleziji, administrativno središe te postrojenje za istraživanje i razvoj u Njemačkoj, kao i tvrtke-kćeri u SAD-u, Australiji i Japanu.

Shyam Mehta, stariji analitičar u GTM Research je izjavio da je Hanwha Groupa zadnjih godina više puta demonstrirala obvezu i agresivnost prema FN tržištu kojim su pokazali da im je to tržište važno na razini rasta cijele korporacije. Isto tako su napravili neke zanimljive poteze koji uključuju lansiranje različitih proizvodnih linija kao što su paneli sa mikro inverterima i moduli koji koriste tehnologiju tankog silicija. Mehta smatra da je još vrlo upitno koja će od tih tehnologija prevladati, te da je Hanwha ne dobrom putu pošto ima diverzificirani portfelj investicija koji im omogućava održavanje vodeće pozicije u budućnosti.

Ovaj potez je u potpunosti drugačiji od onih Sharpa i Siemensa koji su odustali od solarne energije, te su odlučili prodati svoje udjele u tom sektoru. Analitičari smatraju da je to bio potez u pravom smjeru za njih.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     q.cells      hanwha      njemačka      koreja      malezija      kina      solarne ćelije      solar
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?