Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Siemens se povlači iz solarne industrije, te se kani dodatno fokusirati na vjetroelektrane i hidroelektrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 23 Listopad 2012 17:19

Siemens AG je najavio prodaju svog dijela poslovanja sa solarom zbog visokih troškova, malog profita i malog rasta, te je to najavio kao dio velike strategije reorganizacije cijele tvrtke u sektoru obnovljivih izvora energije.

Prema Bloombergu, Siemens kani i završiti svoje sudjelovanje u DESERTECU, u koji je ušao krajem prošle godine, a radi se o projektu izgradnje solarnih elektrana u Sahari. Siemens već pregovara sa potencijalnim kupcima, a sama tvrtka se okreće poboljšanju svojih osnovnih aktivnosti, što u ovom slučaju znači i dodatni fokus na vjetroelektrane i hidroelektrane koje su za sada ispale puno profitabilnije za tvrtku. Siemens je trenutačno jedan od predvodnika u priobalnim vjetroelektranama, a dobro napreduje i sa kopnenim izvedbama.

Unatoč tome što će prodati svoj solarni sektor Siemens planira i dalje proizvoditi opremu za solarne toplinske i fotonaponske elektrane. To uključuje proizvodnju generatora, turbina, kontrolnih sustava i mrežne tehnologije. Isto tako je Siemens obećao da neće ugasiti svoj solarni sektor dok se isti ne proda.

Siemens je 2009. kupio dvije solarne tvrtke, i to Izraelski Solel Solar Systems i Talijansku tvrtku Archimede Solar. Trenutačno Siemens u tom sektoru zapošljava 680 ljudi, dok u sektoru vjetra ima čak 7.000. Analitičari iz nezavisnih tvrtki nisu bili iznenađeni ovim raspletom događaja, te su najavili da će se slično nastaviti događati tokom godine.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     siemens      vjetroelektrane      hidroelektrane      solarna industrija      sektor vjetra
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?