Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Njemačka proizvodnja iz OIE obara rekorde E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 30 Srpanj 2012 21:27

Objavljena je službena statistika za Njemačku proizvodnju električne energije u prvoj polovici 2012., te je prema njoj proizvodnja solarne energije skočila za 47%.

Njemačko udruženje za industrije energije i vode (BDEW) je objavilo statistiku za proizvodnju električne energije u prvih šest mjeseci 2012., s tim da je energija vjetra ostala najveći izvor OIE sa 9,2% udjela u potražnji, dok je biomasa druga sa 5,7%. Solarna energija je u godinu dana skočila sa udjela od 3,6% na 5,3%. Ukupno gledano Njemačka je 25% svojih potreba za električnom energijom proizvela iz OIE, što je dosta više od skoro 20% koliko je bilo u cijeloj prošloj godini.

Glavni razlog za porast proizvodnje iz vjetra sa 7,7% prošle godine do 9,2% ove godine su bolji vremenski uvjeti, pošto je u zadnjih 12 mjeseci instalirana snaga skočila za manje od 10%. Što se tiče fotonaponskih panela tu je situacija drukčija, pošto je u prosincu prošle godine, te tokom prva četiri mjeseca ove instalirano oko 5 GW solarnih fotonaponskih sustava. Isto tako se zna, iako još nisu izašle službene statistike, da je tokom lipnja instalirano oko 1,8 GW solarnih panela što ukupno znači da je tokom zadnjih 12 mjeseci ukupna instalirana snaga fotonaponskih panela skočila za 40%. Ako se ti podatci ostvare, ova godina bi u Njemačkoj ponovno mogla biti rekordna u količini novo instalirane snage fotonaponskih panela.

Ukupna potrošnja energije je pala za 1,4% tokom prva dva kvartala ove godine i to ponajviše zbog manje proizvodnje u industrijama koje troše mnogo električne energije.

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     njemačka      obnovljivi izvori energije      električna energija      solar      vjetar
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?