Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

H2 Logic postaja za punjenje vodikom otvorena u Norveškoj E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 15 Lipanj 2012 22:27

Najnovija postaja za punjenje vozila vodikom otvorena je u Lilleströmu, gradu u blizini Osla, u Norveškoj. To je četvrta takva postaja otvorena u Skandinaviji u poslijednjih godinu dana. Sve postaje su u vlasništvu danske kompanije H2 Logic.

Postaja u Lilleströmu dio je projekta Akershus Energypark, koji u cilju ima razvijati i ispitivati široki raspon tehnologije proizvodnje i komprimiranja vodika. U kompaniji tvrde da je ovo prva postaja u svijetu koja nudi vodik proizveden iz domaćeg otpada.

Za H2 Logic ovo je četvrta A-70Mpa (700 bar, 10.000 psi) postaja za punjenje vodikom otvorena u poslijednjih 12 mjeseci; preostale tri nalaze se u Danskoj, Norveškoj i Finskoj.

H2 Logic postaja

Postaja označava važan korak naprijed u standardizaciji i stvaranju H2Station® proizvoda, te osnažuje poziciju ove kompanije kao vodećeg dobavljača postaja za punjenje vodikom na svjetskoj razini, smatra Jacob Krogsgaard, direktor kompanije H2 Logic. Ističe se i snažan doprinos kontinuiranom pokušaju smanjenja cijene proizvodnje i povećanja energetske učinkovitosti i pouzdanosti H2Station proizvoda.

U sklopu daljnjeg razvoja tehnologije očekuje se otvaranje novih postaja koje će pridonjeti rastu ovog tržišta. Slijedeća postaja biti će otvorena u Kopenhagenu početkom 2013. godine.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     vodik      postaja za punjenje vodikom      H2 Logic      Norveška
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?