Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Najveća elektrana na bioplin u New Yorku proizvodi energiju za 1.000 kućanstava E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 08 Svibanj 2012 18:58

Početkom svibnja u New Yorku je svečano otvorena najveća elektrana na bioplin koja će proizvoditi dovoljno energije za napajanje 1.000 kućanstava. Elektrana Synergy Biogas LLC se nalazi na lokaciji mljekare Synergy Dairy, Rochester, New York.

Ovo je prva ovakva elektrana u državi, a izgrađena je s namjerom iskorištavanja lokalnog životinjskog i biljnog otpada. Dnevno će se za pogon motora GE Jenbacher J420, snage 1,4 MW koristiti 425 tona otpada. U elektrani, koju je izgradio CH4 Biogas LLC je otvoreno desetak novih radnih mjesta, a dodatno se potaknuo rad tridesetak zaposlenika na samoj farmi.

Poticajna sredstva od milijun dolara osigurao je centar za istraživanje i razvoj - The New York State Research and Development Authority (NYSERDA).

Na ovom projektu primjenjena je najnovija tehnologija koja će osigurati najveću energetsku učinkovitost. Uz to, omogućiti će mljekari i lokalnom gospodarstvu dodatan rast, smanjenje troškova odvoza otpada, te proizvodnju obnovljive energije za vlastitu upotrebu, ali i za prodaju viška u elektroenergetsku mrežu, smatra senator Schumer, čiji je ured pomogao u koordinaciji financiranja ovog projekta na državnoj i lokalnoj razini.

Očekuje se da će elektrana pomoći u smanjenju emisija stakleničkih plinova za oko 8.500 tona CO2 godišnje, što je ekvivalent koji godišnje proizvede 1.700 vozila.

Državna elektroenergetska mreža podupire ovaj projekt, čime se želi naglasiti strategija proširenja energetske infrastrukture New Yorka, promovirati daljnji gospodarski rast regije i potaknuti razvoj obnovljivih izvora energije.

Predviđa se da će elektrana proizvoditi oko 10.000 MWh obnovljive energije godišnje. Državna elektroenergetska mreža osigurala je, kroz program razvoja Renewable Energy and Economic Development Program sredstva u iznosu 750.000 dolara, čime su pokriveni troškovi izgradnje sustava koji omogućava spajanje elektrane na elektroenergetsku mrežu.

CH4 Biogas i GE Energy planiraju izgradnju još nekoliko ovakvih elektrana u New Yorku, a projektima se želi pokazati kako državne industrije hranom i pićima mogu iskoristiti svoj otpad za proizvodnju goriva nove generacije.

 

Izvor: http://uk.geenergyeurope-pressroom.com/

Tags:     bioplin      bioelektrana      New YOrk      S.A.D.      GE
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?