Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Nove tehnologije

Ubrzava se razvoj biogoriva za avione na bazi algi E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 24 Rujan 2010 10:56

Airbus, British Airways i Sveučilište Cranfield u Velikoj Britaniji surađuju u razvoju biogoriva za avione iz obnovljivih izvora kao što su mikroalge.

Zajedno sa drugim članovima SURF (Održivo korištenje obnovljivih goriva) konzorcija, kane proučiti pet glavnih preduvjeta za uspješno korištenje biogoriva. To uključuje: utjecaj na okoliš; obradu, kapacitet i distribuciju; regulaciju; zakone; i komercijalizaciju.

SURF se okupio oko Cranfieldova Sea Green projekta i sudjelovat će kao savjetnička grupa koja će pružati pomoć tom projektu biogoriva za avione.

Sveučilište već sada ima pilot postrojenje koje uzgaja i obrađuje alge za biogoriva za avione. Cilj je da Sea Green bude morsko postrojenje za obnovljivu proizvodnju komercijalnih količina biomase za biogoriva. Bit će dizajnirano da koristi vode blizu obale da bi uzgajali mikroalge brže nego bilo kojom drugom metodom i da time koristi ugljični-dioksid iz atmosfere i mora u isto vrijeme.

Očekuje se da će prve komercijalne količine tih biogoriva za avione iz Sea Green projekta biti dostupne unutar tri godine.

SURF konzorcij se sastoji od Airbusa, British Airways, Rolls-Royce, Finnaire, Gatwick zračne luke, IATA i Sveučilišta Cranfield.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?