Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Raspisani javni natječaji za male hidroelektrane na rijeci Kolini E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 27 Siječanj 2011 18:02

Ministarstvo gospodarstva Bosansko-podrinjskog kantona Goražde raspisalo je javni natječaj za male hidroelektrana na rijeci Kolini.

Prikupljaju se ponude za dodjelu koncesija za projektiranje, izgradnju, korištenje i prijenos za MAHE Kolina 4 i MAHE Kolina 5, te za ostale planirane male hidroelektrane na slivu rijeke Koline u Federaciji Bosne i Hercegovine. Same hidroelektrane se nalaze na području općine Foča-Ustikolina.

MAHE Kolina 4 i 5 bi trebale biti protočne elektrane derivacijskog tipa pri čemu će snaga Koline 4 biti 519,05 kW a Koline 5 bi imala snagu 196,30 kW. Planirana proizvodnja za Kolinu 4 je 2.363,80 MWh, a za Koline 5 je 898,60 MWh.

Potpisnik koncesije će morati vršiti hidrološka mjerenja na lokacijama kako bi se utvrdilo da li su parametri iz Studije dobri. Uz ponudu treba dati i idejno rješenje male hidroelektrane u kojima će biti definirani svi tehnički parametri i troškovnik, Studija procjene utjecaja na okoliš i Studija o ekonomskoj opravdanosti gradnje male hidroelektrane. Koncesija se dobija na rok od 30 godina.

Izvor: www.biznis.ba

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?