Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Seminar solarne fotonaponske elektrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 25 Svibanj 2012 22:52

U Tehničkoj školi Ruđera Boškovića će se od 26.06 do 29.06.2012 održavati seminar o solarnim fotonaponskim elektranama koji će uključivati teoretski i praktični dio.

Uz teoretska predavanja polaznici će praktično raditi na mjerenjima, ispitivanju karakteristika fotonaponskih modula, akumulatorskih baterija i regulatora punjenja, te projektiranju pomoću računala i spajanju solarnih elektrana.

S programom PVGIS ispitati će lokaciju na kojoj će biti postavljena elektrana. U programu za projektiranje elektrane PVSOL će izabrati fotonaponske module i inverter prema snazi elektrane. Pri izboru invertera tražiti će najbolje rješenje koje ima najmanje gubitke, te najveću efikasnost sustava. Napraviti će tehničku dokumentaciju i ekonomsku analizu isplativosti elektrane. 

Zadnji dan seminar se održava na ravnom krovu škole u realnim uvjetima, te će polaznici sastaviti elektranu koju su projektirali i izvršiti će mjerenja napona i struje na modulima.

Spojiti će ormar istosmjerne struje i povezati ga sa inverterom te će inverter spojiti na ormar izmjenične struje AC i pustiti elektranu u rad. Spojiti će WebBox i uključiti aplikaciju za praćenje rada elektrane putem Interneta. 

Više informacija o seminarima možete dobiti na tel. 01/23 71 061, upitom na fax. 01/23 71 062. 

Vaše upite (prijave) možete poslati na e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . (kontakt osoba Maja Perišić) 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript (kontakt osoba Neven Maleš te na mob. 098 8473 73).

Tags:     seminar      solarne      fotonaponske      elektrane      predavanja
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?