Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

SunPower preuzima Tenesol SA E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 30 Prosinac 2011 15:25

Kompanija SunPower Corp potpisala je konačan ugovor o preuzimanju francuske kompanije Tenesol SA koja je trenutno u vlasništvu Total SA. Riječ je o ugovoru vrijednom 165,4 milijuna dolara.

Preuzimanje kompanije Tenesol SA još je jedan korak naprijed u jačanju pozicije na konkurentnom tržištu Sunčeve energije i proširenju same kompanije. Od samog početka partnerstvo sa kompanijom Total donosi pozitivnu financijsku dobit, pristup novim tržištma, te nove investicije na području istraživanja i razvoja, izjavio je Tom Werner, predsjednik i glavni izvršni direktor u SunPower.

SunPower

Total je po cijeni od 8,80 dolara kompaniji SunPower prodao 18,6 milijuna dionica, čime je SunPower ostvario 66% udjela u kompaniji. Sama transakcija trebala bi biti dovršena početkom 2012. godine.

Uz to, spominju se pregovori za nekoliko dodatnih suradnji na području istraživanje i razvoja, posebice vezano za komercijalnu solarnu elektranu na kojoj će se koristiti SunPower C7 Tracker, te SunPower-ove proizvode ukupne snage 10 MW koji će se koristiti na nekoliko projekata diljem svijeta.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     SunPower      Total      Tenesol SA      Sunčeva energija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?